Vrouwenkoor les Etoiles

Het Vrouwenkoor “Les Etoiles” werd in 2000 opgericht door zangpedagoog / dirigent Anja Kwakkestein, om haar leerlingen te leren in een ensemble te zingen. De groep is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig vrouwenkoor van ongeveer 30 leden. Het bijzondere aan dit koor is dat zij allen zangles hebben, hebben gehad of stemtrainingen gevolgd hebben bij Anja. Zij zingen daardoor met dezelfde techniek, waardoor het koor een hele mooie warme en volle koorklank heeft ontwikkeld. Het repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke werken, met uitstapjes naar lichte muziek en wereldmuziek. Tijdens inzingoefeningen wordt ook aandacht besteed aan solfège en de ontwikkeling van het ritmegevoel. Ook Vocal Leadership elementen worden getraind.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

Hoogtepunten waren:

 • Vele uitvoeringen van het Stabat Mater van Pergolesi
 • Gloria van Vivaldi, bewerking voor vrouwenkoor
 • Cermony of Carols van Benjamin Britten
 • Folksongs of the four seasons van Ralph Vaughan Williams
 • Werken van Scandinavische componisten (oa Holst en Frode Fjellheim)
 • Psalm 51 van Bach
 • Werken van de hedendaagse Canadese componiste, Sarah Quartel
 • Barbershop concert ism The New Harvest Singers
 • Ligconcert Canto Misterioso
 • High Wine / High Tea concert, semi geënsceneerd spectakel met ontroerende en hilarische muziek Kerstconcert met muziek van Hildegard von Bingen en David Lang samen met Meester Verteller Godfried Beumers.
 • Concert met sterk ritmische muziek in verschillende stijlen
 • In Februari 2020 was het heerlijke concert “Ridiamo Piangiamo” Romantische opera muziek, heel mooi gezongen in een semi scènisch jasje.

Waar werken we aan?
Door de Corona epidemie moest het jubileum concert met hoogtepunten uit het 20 jarig bestaan verplaatst worden. De nieuwe concertdata zijn 20 november ’s avonds en 21 november 2021 ’s middags (Corona proof) in de katholieke kerk in Berg en Dal.Het koor heeft gedurende de Lockdown online ijverig verder gerepeteerd via Zoom en later via een combinatie van Zoom/Jamulus, waardoor we effectief hebben kunnen werken en toch het plezier konden ervaren van samen zingen.

We hopen komend jaar weer op Goede Vrijdag het Stabat Mater van Pergolesi te zingen, een vaste traditie. Ook werken we aan een “Noorderlicht” programma voor het najaar van 2023, met muziek uit Scandinavië en de Baltische staten.

Meezingen in het koor?
Geïnteresseerde vrouwen met koorervaring kunnen een kunnen hun interesse kenbaar maken via dit formulier. Graag vermelden hoeveel koorervaring je hebt en bij welke koren dat was. Het kan zijn dat je eerst op de wachtlijst geplaatst wordt. Wanneer er plaats is mag je 2 keer vrijblijvend een repetitie bijwonen en daarna volgt een eenvoudige auditie. Deze bestaat uit een uitgebreide stemtest, 8 maten (eenvoudig) van blad zingen en 8 maten een (eenvoudig) ritme van blad tikken. Tevens zing je een canon, waarbij je alleen een partij zingt, samen met twee collega zangeressen.

Mocht je nog weinig weten van nieuwe stemtechnieken, dan wordt aangeraden eerst een cursus te volgen bij Anja in haar zangstudio. Kijk bij cursussen.