Koren en ensembles

Nieuwe stemtechnieken voor koren en ensembles

Ook koren en ensembles hebben veel baat bij de interessante technieken die de Estill Voice Training, het Universal Voice system, de Pahn methode en Vocal Leadership bieden.
Koorklank egalisatie, balans tussen de stemgroepen, ademtechniek, makkelijker luid zingen zonder de stembanden te belasten, makkelijker hoog / laag zingen, vibratoregulatie, coloratuur training en meer…

Geschikt voor zowel klassieke koren als lichte muziek koren.

Na een gesprek met de dirigent en/of het bestuur van het koor of ensemble wordt een plan de campagne gemaakt.

Naar wens kunnen binnen de training de oefeningen afgewisseld worden met grappige/originele/leerzame spelletjes en korte liedjes die het ritme gevoel (body percussion) en gevoel voor timing en kleuring een boost geven.

Trainingen kunnen eenmalig zijn, maar kunnen ook bestaan uit meerdere avonden, dagen of weekenden. Een samenvatting van wat behandeld is wordt na afloop per email naar de deelnemers gestuurd.

Prijs op aanvraag.

Vrouwenkoor les Etoiles

Vrouwenkoor “Les Etoiles” werd in 2000 opgericht door zangpedagoog / dirigent Anja Kwakkestein, om haar leerlingen te leren in een ensemble te zingen. De groep is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig vrouwenkoor van ongeveer 30 leden. Het bijzondere aan dit koor is dat zij allen zangles hebben, hebben gehad of stemtrainingen gevolgd hebben bij Anja. Zij zingen daardoor met dezelfde techniek, waardoor het koor een hele mooie warme en volle koorklank heeft ontwikkeld. Het repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke werken, met uitstapjes naar lichte muziek en wereldmuziek. Tijdens inzingoefeningen wordt ook aandacht besteed aan solfège en de ontwikkeling van het ritmegevoel. Ook Vocal Leadership elementen worden getraind.

Hoogtepunten waren:
 Vele uitvoeringen van het Stabat Mater van Pergolesi
 Gloria van Vivaldi, bewerking voor vrouwenkoor
 Cermony of Carols van Benjamin Britten
 Folksongs of the four seasons van Ralph Vaughan Williams
 Werken van Scandinavische componisten (oa Holst en Frode Fjellheim)
 Psalm 51 van Bach
 Werken van de hedendaagse Canadese componiste, Sarah Quartel
 Barbershop concert ism The New Harvest Singers
 Ligconcert Canto Misterioso
 High Wine / High Tea concert, semi geënsceneerd spectakel met ontroerende en hilarische muziek
 Kerstconcert met muziek van Hildegard von Bingen en David Lang samen met Meester Verteller Godfried Beumers.
 Concert met sterk ritmische muziek in verschillende stijlen
 In Februari 2020 was het heerlijke concert “Ridiamo Piangiamo” Romantische opera muziek, heel mooi gezongen in een semi scènisch jasje.

Door de Corona epidemie moet het jubileum concert met hoogtepunten uit het 20 jarig bestaan verplaatst worden. We hopen komend jaar weer het Stabat Mater van Pergolesi te zingen, een vaste traditie. Ook werken we aan een “Noorderlicht” programma voor het najaar van 2021. Het koor heeft gedurende de Lock Down online ijverig verder gerepeteerd. Momenteel werken we buiten en hopen spoedig een plek te vinden waar we met voldoende ventilatie weer binnen kunnen oefenen.

Interesse om in dit koor te zingen?
Geïnteresseerde vrouwen met koorervaring kunnen een mailtje sturen naar anja.kwakkestein@me.com. Graag vermelden hoeveel koorervaring je hebt en bij welke koren dat was. Het kan zijn dat je eerst op de wachtlijst geplaatst wordt. Wanneer er plaats is mag je 2 keer vrijblijvend een repetitie bijwonen en daarna volgt een eenvoudige auditie. Deze bestaat uit een uitgebreide stemtest, 8 maten (eenvoudig) van blad zingen en 8 maten een (eenvoudig) ritme van blad tikken. Tevens zing je een canon, waarbij je alleen een partij zingt, samen met twee collega zangeressen.
Mocht je nog weinig weten van nieuwe stemtechnieken, dan wordt aangeraden een cursus te volgen bij Anja in haar zangstudio.