Basis- en vervolgcursus

Basis – en vervolgcursussen nieuwe zang- en stemtechnieken:
Universal Voice System, Estill Voice Training, Phan, Lax Vox, Vocal Leadership

Wil je… 

  • krachtiger spreken?
  • hoger / lager / harder / zachter / zingen en je ademtechniek beheersen
  • met een heldere stem lesgeven, volkomen op je gemak, en het een hele dag kunnen volhouden?
  • zingen wat je innerlijk hoort zonder stem technische concessies te doen?

Ontdek je eigen stem, alles wat je ermee kunt doen, en verbaas jezelf. In een cursus leer je nieuwe stemtechnieken die direct resulteren in een beter stemgeluid. Als je geïnteresseerd bent in gezond stemgebruik, open staat voor nieuwe ideeën en in zes lessen veel wilt leren, dan is dit het helemaal.

Voor wie? Juist voor specifieke beroepsgroepen als:

  • logopedisten
  • zangdocenten
  • leerkrachten
  • acteurs
  • frequente sprekers
  • professionele zangers

Maar ook als goede amateurzanger, of zelfs als je alleen maar onder de douche zingt, ben je van harte welkom!

Hoe gaat een cursusavond?

Er wordt gewerkt met het Universal Voice System, Estill Voice Training, Pahn methode, Lax Vox en Vocal Leadership. Iedereen werkt op zijn eigen niveau. Je krijgt gereedschap aangereikt om te leren een helder geluid te produceren, makkelijker hoog zingen, luider zingen /spreken zonder je stemplooien te belasten, beheersing van je ademstroom, je tong en je gehemelte, verschillende strottenhoofd standen voor verschillende zangstijlen. En je leert spieren gebruiken waarvan je niet eens wist dat je ze had…!

Tijdens de eerste en tweede les worden de individuele behoeftes in kaart gebracht, waarna je oefeningen gemaild krijgt met pianobegeleiding. Tijdens de les wordt de uitvoering van de oefeningen zo nodig gecorrigeerd. Met niet moeilijke meerstemmig korte liedjes wordt d.m.v. Vocal Leadership oefeningen behalve aan zangtechniek ook gewerkt aan timing / kleuring en krijgt je ritmegevoel een boost. Pret gegarandeerd! Met niet moeilijke meerstemmige korte liedjes wordt gewerkt aan timing / kleuring en krijgt je ritmegevoel een boost. Pret gegarandeerd!

Tijdens de laatste les van de basiscursus wordt de mogelijkheid geboden om individueel een (gedeelte van een) lied te zingen. In een informele masterclass sessie wordt dan gewerkt aan het integreren van wat we in de cursus behandelen in je eigen repertoire.

In de vervolgcursus gaan we door op de ingeslagen weg, weer met oog en oor voor wat jij en je stem nodig hebben. Vervolgoefeningen worden behandeld en alle technieken uit de basiscursus worden regelmatig herhaald, zodat alles goed in kan dalen. Ook de Vocal Leadership onderdelen komen weer aan bod.

Door de nieuwe opzet van de cursussen (meer individuele aandacht en een eigen oefenprogramma) kan het interessant voor u zijn om een nog keer de basis- of vervolgcursus te volgen. U kunt dan nieuwe persoonlijke oefeningen krijgen die op dat moment aansluiten bij uw zangtechnische behoefte. De basiscursus is 6 avonden en de vervolgcursus is 5 avonden.

Wanneer je nu al weet dat je graag een basiscursus èn vervolgcursus wilt volgen, dan is het handig om je meteen per email daarvoor aan te melden. Er zijn maar 2 vervolgcursussen per jaar.

Cursusdata

BASISCURSUS  
De volgende basiscursus gaat van start in januari 2021.  VERVOLGCURSUS  
Oktober, November en December 2020
6 x dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.
· 27/10, 10/11, 24/11, 8/12, 22/12
· Alleen als gehele cursus te boeken.
· Cursusgeld: €140,- inclusief 21% btw  

Aanmelden

Graag aanmelden via dit formulier onder vermelding van uw NAW gegevens, telefoonnummer waar u op te bereiken bent en de naam van de cursus waar u aan deel wilt nemen. Deelname is definitief na bevestiging.
Cursusgeld graag minstens twee weken van tevoren overmaken op IBAN: NL85 INGB 0002360731 tnv Zangstudio Anja Kwakkestein te Malden. Tot 2 weken voor aanvangsdatum van de cursus kunt u kosteloos annuleren.

Leslocatie: Postweg 47a, 6523 KS Nijmegen (zie kaart)
Tel: 06-40405367


Preventie Corona

Mocht er een nieuwe Lockdown komen, of heb je (Corona-achtige) klachten die je niet van jezelf kent en je bent niet heel ziek, dan schakelen we over op online lessen. Daarvoor krijg je een ZOOM-inlogcode. Parallelle Zoomsessie is ook mogelijk. Als ik (Corona-achtige) klachten heb geldt hetzelfde.

Lees meer over maatregelen in de zangstudio in het kader van preventie Corona.